25 Tricky Riddles That'll Have Kids (and Adults) Stumped

·3 min read

Whether a heat wave, rainy afternoon, or snow day is keeping you and the kids inside, riddles are a great way to fight cabin fever and laugh at funny jokes perfect for any age group. These riddles for kids can be incorporated in a larger kid-friendly scavenger hunt, or you can keep them on the back burner for future days whenever boredom strikes. The kids will be excited to put their heads together to decode the answers to these tricky questions. And you'll be happy they're occupied with a stimulating exercise that just happens to also involve a case (or two) of the giggles.

Just because these riddles are geared towards kids, doesn't mean adults won't be scratching their heads, too. From riddles involving animals, to numbers, and everything in-between, you and the whole family will find entertainment in trying to solve these jokes. Some would even make for great seasonal riddles when your favorite holidays roll around — what better way to pass the time until the pumpkin pie is ready than share a few Thanksgiving riddles? That said, read through these riddles for kids and select a few to puzzle the kiddos — just make sure they don't see the answers over your shoulder!

Photo credit: Woman's Day
Photo credit: Woman's Day
  1. Riddle: What 2 things can you never eat for breakfast?
    Answer: Lunch and dinner.

  2. Riddle: What has hands but doesn’t clap?
    Answer: A clock.

  3. Riddle: You will buy me to eat but never eat me. What am I?
    Answer: A plate.

  4. Riddle: Four legs up, four legs down, soft in the middle, hard all around. What am I?
    Answer: A bed.

  5. Riddle: How do you fix a cracked pumpkin?
    Answer: With a pumpkin patch.

    Photo credit: Woman's Day
    Photo credit: Woman's Day
  6. Riddle: When things go wrong, what can you always count on?
    Answer: Your fingers.

  7. Riddle: What has many keys but can’t open any doors?
    Answer: A piano.

  8. Riddle: I have wings, I am able to fly, I'm not a bird yet I soar high in the sky. What am I?
    Answer: An airplane.

  9. Riddle: I follow you all the time and copy your every move, but you can’t touch me or catch me. What am I?
    Answer: Your shadow.

  10. Riddle: I have no legs. I will never walk but always run. What am I?
    Answer: A river.

    Photo credit: Woman's Day
    Photo credit: Woman's Day
  11. Riddle: I am an odd number. Take away a letter and I become even. What number am I?
    Answer: Seven.

  12. Riddle: What do you call a chihuahua in the summer?
    Answer: A hot dog!

  13. Riddle: What is orange in color, green on top, and sounds like a parrot?
    Answer: A carrot!

  14. Riddle: What do you get when you cross a snowman and a vampire?
    Answer: Frostbite.

  15. Riddle: Why are teddy bears never hungry?
    Answer: Because they are always stuffed.

    Photo credit: Woman's Day
    Photo credit: Woman's Day
  16. Riddle: The more you take, the more you leave behind. What are they?
    Answer: Footsteps.

  17. Riddle: Why did the tortilla chip start dancing?
    Answer: Because they put on the salsa.

  18. Riddle: Which fish costs the most?
    Answer. A goldfish!

  19. Riddle: What fruit can you never cheer up?
    Answer: A blueberry.

  20. Riddle: What word is spelled wrong in the dictionary?
    Answer: Wrong.

    Photo credit: Woman's Day
    Photo credit: Woman's Day
  21. Riddle: How do you catch a school of fish?
    Answer: With a bookworm.

  22. Riddle: What did the mom tomato say to the dawdling baby tomato?
    Answer: “Ketchup.”

  23. Riddle: What did the triangle say to the circle?
    Answer: You are pointless.

  24. Riddle: Why did the math book look so sad?
    Answer: Because it was full of problems.

  25. Riddle: You see me once in June, twice in November and not at all in May. What am I?
    Answer: The letter “e.”

You Might Also Like